HTML

Edit naplója

Edit utazása

Friss topikok

  • Királyfi57: Halló!!! Jó reggelt !!!!! Mi van, Edit, elromlott a klaviatúra, vagy a ,,gazdagsági,, világválság ... (2009.04.30. 10:00) Tesztelünk
  • Királyfi57: Halló, halló figyelem !!! Mi ez a hírzárlat ??? 13-a óta csak várjuk a beszámolókat, oszt semmi ?... (2009.04.28. 12:04) bocsi

Linkblog

Archívum

Tesztelünk

2009.04.02. 14:32 Edit_naploja

Sziasztok!

Még itthonról, de már nagyon készülök.

Bővebben majd kinntről írok.

 

Puszi Mindenkinek!

Edit

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edit-usa.blog.hu/api/trackback/id/tr921041878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisandi22 2009.04.05. 19:31:09

Na jó estét még itthon !

Lassan készülődj, nehogy itthon maradj !!!!!!!!!!!!!!!!!
Az nem nekünk baj, hanem neked. Csodás szabadságot !!!!!!!!!!!!!!!!

42élet 2009.04.05. 20:43:58

Szia,
tessék nagyon nagyon nagyon jól éreznie magát ott messze;) És tessék majd rendesen bejegyzetelgetni:D

Edit_naploja 2009.04.07. 08:41:03

Puszi Mindenkinek!!!
Megerkeztunk, az ut New
yorkig 9,5 ora volt a Kenedy Aerport egy hatalmas repuloter, 89 kiallas volt, de minden nagykepuseg mellozese nelkul megtalaltuk a Salt Lake Citybe indulo jaratot. Ejjel 23.10 erkeztunk Salt Lake Citybe (4,5 oras ut utan)itteni idoszamitas szerint. Most lefekszem majd holnap (ami nalatok mar nem is tudom milyen nap) bovebben irok!!! Puszi: Edit

kisandi22 2009.04.07. 18:51:43

Cső Királylány !

Nem aludni mentél ! Kelj fel és járj ! És Írj !

Edit_naploja 2009.04.07. 20:02:04

Sziasztok!!!
Hat akkor reszletesebben: Pestrol a gep 5 perc kesessel indult es tele volt!!! Amikor felszalltunk nagyon felelmetes volt hallani, ahogy a gepek dolgoztak. Ablaknal ultem tehat jol lattam mindent a Dunat, a Szentendrei szigetet stb.
Az utaskiserok nagyon kedvesek voltak, hal Istennek volt magyarul beszelo is. Ketszer kaptunk kajat, na hat az minden volt csak eppen jo nem, de hat nem hizlalda az ut. Viszont vizet, uditot, kavet, teat annyiszor kaptal amennyiszer kertel. 9,5 oras repulo ut utan megerkeztunk New Yorkba, ahol szakado eso es 90 km/o szel vart bennunket. Tehat amikor leszalltunk nem lattunk a varosbol semmit. Aput egz segito rogton toliszekbe tette es eltolt az utlevelvizsgalathoz. A repteren nagyon sok neger es del amerikai dolgozo van. A tiesztviselo korrekt volt, tenyerlenyomat, ujjlenyomat, foto es mar mosolyogva koszont el.
Aztan mentunk a vamvizsgalathoz, ahol agyverzest kaptam. A neszeszerembol elvettek a samponom, balzsamom, tusfurdom, testapolom, fogkremem szoval mindenem!!!!!! A szemem lattara dobtak ki mindent!!!! Aztan vartunk 1,5 orat es egy joval kisebb geppel elindultunk Salt Lake Citybe. A belfoldi jaraton nincs kaja csak ha veszel, de ital az van. 4,5 orat utaztunk es mar meg is erkeztunk.Szerintetek mennyire voltam elfaradva??? Matt jott ki ertunk a repterre es kb. 25 perc mulva mar meg is erkeztunk Park Citybe a hazhoz. Ha ossze kellene foglalnom egy szoval: az hiszem nem tudnam azt a faradsagot leirni amit ereztem. Viszont most reggel amikor ezeket a sorokat irom mar nincs bennem semmi, es azt hiszem most kezdem felfogni, hogy itt vagyok az usa-ban, itt vagyok a testverem csaladjanal. Sok puszi Mindenkinek! Edit

42élet 2009.04.07. 21:16:28

Szia Nagylány:)
Az a lényeg, hogy ott vagy:D és jó lesz.
Hát az ciki, ha Pesten nem mondták, hogy ezeket a dolgokat nem lehet bevinni az USA-ba, elméletileg kellene tudniuk róla, vagy nem?!
Szóval pricuszos lettél:D;) nem szép dolog.
És milyen az időjárás, milyen a környék, a ház az emberek, tessék mindent rendesen megfigyelni és leírni, esetleg képeket is kérünk ám:)
Milyen az átállás, hiszen visszafelé mentél az időben:D Te kis idő-utazó;)
Puszi neked Marcip

Edit_naploja 2009.04.08. 14:19:46

Sziasztok!!!
A tegnapi nap autoba ultunk es megneztuk Park City egy reszet. A sulit ahova Enike jar, az uszodat ahova szombatonkent uszi jarnak (ja most is megyunk)egy bevasarlo kozpontot. Ja itt semmi sem emeletes, a bevasarlo kozpont is egy nagy felkorives valami a kocsik kozepen parkolnak. Nincs jarda! Tehat kiszallsz a fene nagy autodbol bemesz es visszaulsz.
A hazak, az autok, a tavolsagok nagyok, de ez itt olyan termeszetes mint nalunk a kis kozert.
Ho van mindenutt a hazak kozott a hegyeken, de az utakon egy szem sincs. Viszont tegnap gyonyoruen sutott a nap, nem fogjatok elhinni napoztam a haz mogotti reszen. Puszi Mindenkinek!

TESO 2009.04.08. 23:09:03

Szia Kistesokam!
Orulok, hogy szerencsesen megerkeztetek. Es ne hidd hogy irigyellek (na jo, egy kicsit):))) Nem tudtam volna vallalni a repulest. En tudom, hogy panikrohamom lett volna a repulon, foleg az ocean folott. Remelem, hogy azert aludtal is egy kicsit, hiszen nagyon faradt voltal. Jo helyetek volt az uton? Milyenek az amerikai emberek? Esztikeek jol vannak? Milyenek a kislanyok? Mindenrol irj, mert MINDENT TUDNI AKAROK!!!!!! Es tudd meg hogy HIANYZOL!!!!! Eszedbe se jusson kint maradni, csak mindent nezzel meg es fenykepezz le:)))) Aztan majd mi itthon tobb napon at csak fenykepeket es filmet akarunk nezni.
Mikor mentek Las Vegasba?

TESO 2009.04.08. 23:11:58

@kisandi22: Szia Andi:) Egyetértek!!!!!
Hogyan fogjuk megismerni Amerikát, ha végigalussza Edit a három hetet?:)
Puszi: Ica

Edit_naploja 2009.04.09. 06:30:45

Sziasztok!!!
Ma Salt Lake City belvarosaban voltunk szetnezni. Eloszor elmentunk egy tipikus amerikai reggelizohelyre ahol tojasrantotta, hamburger, sult krumpli, amerikai palacsinta es fagylalt kozott lehetett valasztani. Majd elmentunk a mormon kozpontba a Templom Teren es a Konferencia kozpontot is lattuk. A kozpontot 1 ev alatt epitettek fel es a mormonok 1 billio dollart fizettek keszpenzben. Tehat a mormonok nagyon gazdagok!!!! Matt megmutatta az egyetemvarost is ahova jart, de Andika elvesztetted a fogadast nem iratkoztam be:))!!! Mi jellemzi amerikat? Hatalmas tavolsagok, hatalmas autok es erdektelen emberek. Szoval nem minden happy!! Puszi !!

Tody 2009.04.09. 11:34:43

Szia Anyu

Hiányzol, de persze tudom majd jössz haza. Pihenj, és láss ,,Világot,, tanulj, és éld át, fotozz sokat.
Majd gyere haza...

Puszi : Dani

TESO 2009.04.09. 19:11:38

Szia Kisteso!:)))))
Ez a hihetetlen kulonbseg Amerika és Europa kozott szamodra mar lathato. Am nem minden fenekig tejfel, mar te is tapasztaltad. Hiaba, ott is csak emberek elnek. Egy a lenyeg, elvezd minden pillanatat, hogy ott lehetsz:))))
Es persze igaza van a Daninak: lass vilagot......aztan GYERE HAZA!!!!!
Danit addig a nevemre vettem:)))))))
Puszillak ezerrel: Tesód

Edit_naploja 2009.04.10. 05:42:12

Sziasztok !

Ma ejszaka es reggel esett a ho!!! Kb. 20 cm fogadott bennunket, tehat aprilis elejen itt holapatolassal telt a reggel. Aztan Matt es en elindultunk, mivel a homokjarot kellett elvinnunk a lakokocsihoz. Annyi csak a kulonbseg az otthoni es az itteni utakhoz kepest, hogy 4 savos az autopalya mindket oldalon leallosavval es amikor lemesz egy alsobbrendu utra az meg ket savos es szinten mindket oldalon leallosavval. Ja a keresztezodesben az megy at eloszor aki hamarabb odaer, es megsincs koccanas, vagy mutogatas. Mindenki udavias es korultekinto. Amikor ezzel vegeztunk bevasaroltunk egy olyan uzletben mint nalunk a Tesco. Sok kostolo volt, na ja mindketten vegig ettuk ittuk az egesz uzletet. Aztan meg hot dog es cola, tehat az ebed mar meg is volt. Aztan a kovetkezo uzlet ahol arany es azust ermeket lehet kapni, a gazdasagi valsag miatt sokan nemesfembe fektetik a penzukat, most is volt tobb vasarlo mi csak nezgelodtunk Matt 1-2 ermet keresett. Delutan a pakolase volt hiszen holnap masik hazba koltozunk, ott meg a kicsomagolase lesz a delelott sot szerintem az egesz nap.
Valaki irja mar meg, hogy tudok ide feltenni fenykepet, mert mar sokat keszitettem, de a gepemben varakoznak.
Ja meg egy erdekesseg itt nem nagyon zarjak este a hazakat, a tesomek se, de ugye van fegyver. Tehat nem ajanlatos idegennek ejszaka bejonni!!! Itt meg ismerik a magantulajdont nem ugy mint nalunk.
Puszilok Mindenkit!

bazsiegom 2009.04.10. 08:12:17

Szia!

Nagyon örülök, hogy épségben kijutottál az Egyesült Államokba, sőt büszke is vagyok rád, mert én biztosan nem ülltem volna repülőre :) :) :)

De ha már létrejött ez a blog, akkor gondoltam, hogy írok én is üdvözletemet küldve mind a magam, mind a többiek nevében!

Tényleg jó pihenést és fényképezz sokat :)
De azért egy kis segítséget is küldök ehhez:

Bloghu admin kiválasztása után látni fogsz füleket: Bejegyzések, Linkek, File-kezelő, Kommentek, stb.
Itt a Bejegyzések fület válaszd ki, majd az Új bejegyzéseket. Ide írd az élményeket, ne oda, ahova eddig tetted. És látsz majd két eszköztár sort (ez olyan mint a Wordben) az első sor jobbról-balra haladva harmadik ikonja a kép beillesztése. Ennek segítségével tudod feltölteni.


És tessék írni, mert kíváncsiak vagyunk az élményeidre!

Mégegyszer jó pihenést és minden jót!
Puszi
Bazsi

PRIBOR 2009.04.10. 22:06:21

Szia!:)
Lustasagom es tapintatossagom hatartalan! Szerettem volna ha kipihened magad a hosszu ut utan! Akkor kezdenem egy par kerdessel!:)How do you do? I hope you fine! What do you drink yesterday?:)What can you see in USA?:Felreteve a "nagyszeru" angol nyelvtudasomat remélem minden gond nelkul megerkeztetek es mar kipihentetek magatokat.Amint olvastam az irasaidt,ha ezeket a dolgokat elmeselem a Jozsinak, nem hiszem, hogy szivesen menne most vissza Amerikaba, foleg ugy, hogy nincs fix allasa sem. Sot meg lakni sem tudna hol!De ez az o gondja lenne, ha megis megprobalja! Lapozzunk! Remelem szep elmenyekkel gazdagon tertek majd haza es tartasz egy kis mesedelutant a Tesonak es szeretnem, ha nekem is. Most egyenlore ennyi jut eszembe, mert almos vagyok:)Tovabbi szep napot es kitartast kivanok!I hope see you again on may 1! Legyel jo es turelmes! Sok puszi Neked es add at udvozletem apukadnak es ismeretlenul a tesodnak es csaladjanak!

TESO 2009.04.12. 21:49:00

Szia Kisteso!
Nem ertelek.......nem irs, mintha nem tortenne Veled ott semmi sem.:(( Ma mar 12-e van, de 10-e ota egy sor sem jelent meg. Sikerult a koltozes? Mar berendezkedtek Esztikeek? Mi van Veletek??? Hahooooooo!!!!!

miss you 2009.04.14. 21:37:05

Szia Egrilányka vagy királylányka! Irigyellek ám!!!!!!
Itthon már ezerrel süt a nap!
A happcy virág nélkül is prüszkölök, mert utolért a nagy Ő az Infulenza!
Élvezd a nagy USA minden szépségét és ne feletkezz meg rólunk sem.
Puszi neked és az egész családodnak!

PRIBOR 2009.04.15. 09:35:03

Szia te kis Te!! Azert mert mar nem tudsz magyarul beszelni azert meg irni remelem nem felejtettel el! Mi van Veled? A koltozes rendben megtortent? A kep szerint amit kuldtel gyonyoru az a haz!! Remelem nem faradtal el nagyon es most mar a felfordulas utan elvezni tudod a pihenes oromeit! Most ennyit szerettem volna csak irni. Vigyazz magadra! Tovabbi jo es elmenyekben gazdag pihenest kivanok Nektek! Udv az egesz csaladnak!

Királyfi57 2009.04.16. 11:49:53

Na szia, Te világutazó :) Én csak most értesültem a blogod létezéséről :(:(, ezért eddig nem is kommenteltem, de most azután ,, reszkess ,, :) Remélem, lezajlott már a költözés, a gyerekek is meggyógyultak, úgyhogy mostmár kezdheted élvezni a határtalan lehetőségek országát... Puszi addig is, amíg olvashatom a következő bejegyzésedet. Üdv minden kinti rokonnak, Neked és Esztinek puszi

TESO 2009.04.16. 22:19:16

Szia Kisteso!! Olyan klassz, hogy mar lehet igy is kommunikalni!! Bar en szivesebben beszelgetnek veled eloben, hiszen hozzaszoktattal rendesen, hogy napi szinten beszelunk. Remelem, hogy most mar tenyleg jut arra is ido hogy vilagot lass....:):)Ha nem akarjak Neked megmutatni, akkor nezd meg egyedul....de haza ne gyere ugy, hogy nem lattal semmit!!!!! Erted?
Nagyon kivancsi vagyok, hogy miket lehet ott kint latni es tapasztalni:) Igy hat lass es tapasztalj!!!!!
Puszilunk ezerrel Mindannyian:):):)

királylány59 2009.04.28. 20:38:39

Szia! Szia! Mi újság? Hallgatsz, mint a csuka!
Gyerünk már, mesélj, mert semmit sem tudunk Rólad!!!!!!! Jó ott, vagy inkább jönnél már? Remélem befejeződött a költözés és rongyosra járjátok a lábatokat városnézés közben. Na és mi van a sivatagban és a rezervátumokban? Apudról mélyen hallgatsz - róla is.
Bazi hideg van még, v. elolvadt a hó és hétágra süt a nap? Tessék írni! Mindent tudni akarunk!

sok-sok puszi a kintieknek (na ne aggódj, beleértve Téged is)
pussssssz

TESO 2009.04.28. 21:38:37

GYERE MAR HAZA!!!!! Se nem irsz, se semmi.....
Olyan mintha elfelejtettél volna minket...Vagy annyi minden torténik Veled,hogy nincs is mar idod es energiad, hogy leird???? Itthon minden rendben, a hazaerkezesetekre megrendelve a zenekar, a repteren ott lesznek a pompomos lányok is:)))) Csak meg azt nem tudjuk, mikor is jottok??????? Ird meg legy szives!!!!!!
Szeretlek es nagyon varlak mar haza!!!!Meg harmat alszom......)))))

PRIBOR 2009.04.28. 21:41:09

Szia,meg mindig Te kis Te! Mi van Veled????? Evek ota nem is irsz nem is uzensz! Nem jaraja ez igy! Jo lenne, ha mar hallanank feloletek valamit! Csak nem nyelt el a sivatag???:)))) Legyszi adj hirt mar magadrol!!! Most csak ennyi!! Puszi es mielobbi szerencses hazaterest!!:)))))

Királyfi57 2009.04.30. 10:00:52

Halló!!! Jó reggelt !!!!! Mi van, Edit, elromlott a klaviatúra, vagy a ,,gazdagsági,, világválság tönkretette a netet is Amerikában ??? Nálunk még működik és minden nap csalódottan látjuk, hogy se kép, se hang, se levét Tőled, Tőletek :(
Mi lesz így velünk ?? Nem szeretnénk - remélem a többiek nevében is beszélhetek - től hamar megöregedni :) ( tudod, aki kíváncsi..... )

Gábor
süti beállítások módosítása